Sierpleister en afwerking

Home/Sierpleister en afwerking

Sierpleister

Sierpeister is pleisterwerk waarop profielen, sierlijsten, rozetten, enz. worden aangebracht. Het materiaal heeft een basis van kunstharsdispersie, aangevuld met granietkorrels. Sierpleisters zijn bij uitstek geschikt om uw woning te verfraaien of een stijlvolle uitstraling te geven. Sierpleister kan zowel binnen als buiten worden gebruikt op iedere egale en draagkrachtige ondergrond.

Het materiaal is zeer sterk en kan gewoon worden schoongemaakt. U kunt kiezen voor een fijne tot een hele grove structuur.

Sierpleister is een afwerking op basis van kunsthars vermengd met granietkorrels. Het is daardoor zo hard dat het oplopen van beschadigingen bijna niet mogelijk is. Vooral voor gezinnen met kinderen is het de ideale muurafwerking.

Het mooiste resultaat krijgt u natuurlijk als u het aanbrengen van een sierpleister laat uitvoeren door een professionele stucadoor van een stucadoorsbedrijf. Er zijn verschillende soorten sierpleisters zoals:

Spachtelputz

Spachtelputz is een stoot- en slijtvaste afwerking. Met spachtelputz heeft u de keuze uit uitlopende korreldiktes zodat u verschillende structuren kunt creëeren.

Twee grote voordelen

Spachtelputz heeft twee grote voordelen. Het is namelijk kleurecht en u hoeft het achteraf niet meer te schilderen. Stucwerk dat kleurecht is heeft als grote voordeel dat kleine beschadigingen niet opvallen.

Spackspuiten

De stucadoor brengt onder hoge druk een laag spuitpleister aan: de 'spack'. Spack spuiten gebeurt machinaal en is daarom een goedkopere vorm van wand en plafondafwerking.

Twee uitvoeringen

Spack spuiten kan in verschillende structuren gebeuren, variërend van fijn tot grof. Met deze laag geeft de stucadoor uw wanden hun uiteindelijke uiterlijk. Deze laag is later overschilderbaar.

Betonlook

Beton Ciré is een cementgebonden stucsoort die vele toepassingen kent. Beton Ciré is bij uitstek geschikt voor de badkamer en keuken dankzij de hygiënische, slijt- en watervaste eigenschappen.

Raadzaam

Raadzaam is om te vermijden dat er plekken ontstaan waar langere tijd water op blijft staan. Water, in combinatie met zeephoudende producten, kan na langere tijd ingewerkt te hebben de beschermingslaag aantasten.