Schilderwerk

Home/Schilderwerk

Schilderwerk

Meesterstucadoors is ook uw professionele schilder in Leiden en omgeving. Wij zijn u graag van dienst bij alle schilderwerkzaamheden in of rond uw huis! Daarbij kunt u denken aan het schilderwerk van uw kozijnen, alle uw buitenhoutwerk of het schilderen van uw buitenmeubels ter bescherming tegen invloeden van buitenaf. Ook zijn wij gespecialiseerd in alle voorkomende wandafwerking en behang, zodat wij u een volledig pakket aan diensten kunnen aanbieden.

Ervaring binnen en buiten
Onze vaklieden schilderen werken binnen als buiten en hebben jarenlange ervaring met deze disciplines en weten precies wat ze moeten doen om een kwalitatieve afwerking van uw schilderwerk te kunnen garanderen. Zo kunt u na elke schilderbeurt weer jaren vooruit! Meesterstucadoors is dus niet alleen een allround schilder.

Binnenschilderwerk

Het binnenschilderwerk zorgt voor een mooie en persoonlijke uitstraling van uw huis. Als u zorgt voor een goede voorbereiding en uitvoering van het binnenschilderwerk, heeft u straks een mooi resultaat.

Acrylverf

Wij gebruiken voor binnenschilderwerk vaak acrylverf, een verf op waterbasis. Deze verf is oplosmiddelvrij of oplosmiddelarm, waardoor het bijna geen geur heeft en snel droogt.

Buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk, van uw woning is regelmatig aan een nieuwe lik verf toe. Goed schilderwerk beschermt en verfraait uw huis.

één keer per vijf jaar

Buitenschilderwerk is ongeveer één keer per vijf jaar toe aan een nieuwe lik verf. Daarbij is het schilderwerk op het zuiden en westen eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen.

Airless sauswerk

Airless verf spuiten in plaats van ouderwets schilderen met een verfroller bespaart tijd en geld.

Gladder en strakker!

Daarnaast ziet het schilderwerk er door deze methode gladder en strakker uit, hetgeen zorgt voor een professioneel eindresultaat.

Onze werkwijze

Nadat er een offerte is uitgebracht en er een datum is bevestigd, beginnen wij al met de voorbereidingen zoals het bestellen van de benodigde materialen aan de hand van de wensen van de opdrachtgever. Als dan de dag van de werkzaamheden aanbreekt, beginnen wij al vroeg met het afplakken van de woning.

In de namiddag wordt de eerste laag al gespoten. We gebruiken latex of latex met impregneer middel om de zuiging van de wanden en de plafonds op te heffen. Het ligt aan de ondergrond of we het spuiten van impregneer middel moeten toepassen.

De dag erna word de tweede laag aangebracht, dat is tevens de toplaag c.q. afwerkingslaag. Hierna kan al het afplak materiaal verwijderd worden en is de woning klaar voor oplevering.
Wij spuiten bijna altijd 2 lagen, dit in tegenstelling tot veel andere spuitbedrijven. Zeker als het nieuw stucwerk betreft, wordt de eerste verflaag geïmpregneerd met latex. Dit om de ‘zuiging’ op te heffen. De tweede verflaag dient als afwerking van stuc en de eerste verflaag. Hierna zijn de muren en/of plafonds stootvast, schrobvast en laten een zeer mooi en egaal afgewerkt beeld achter.

In één laag spuiten is alleen mogelijk op bestaand schilderwerk, of op spackwerk en sierpleister. Voorwaarde is dan wel dat de oude kleur en de nieuwe gewenste kleur niet te veel van elkaar verschillen. Mocht dit toch zo zijn, dan zoeken wij uiteraard de beste oplossing voor u.

Voordelen van schilderen met een verfspuit:

  • Verf spuiten geeft een superstrak en glad eindresultaat
  • Werken met een verfspuit gaat razendsnel
  • En het allerbelangrijkste, latex spuiten is goedkoper dan traditioneel schilderwerk